„Úgy kell táncolnod, mintha senki sem figyelne, szívedből kell jönnie, ha azt akarod, hogy jó legyen!”
(Andrew Matthews)
https://www.facebook.com/media
Linkek:
Fotók: Galéria megtekintése
https://www.facebook.com/pages/Héti-Foltvarró-Csoport
Kulturális területen pártfogásunk alá került a 2013. év elején megalakult helyi kezdeményezésű Héti Foltvarró Csoport, melynek tagjai héti lányok-asszonyok. A program egy olyan civil mozgalom, melynek lényege az önszerveződés, a csoportos tevékenység és tanulás, az alkotás öröme.

Kiállításokon és vásárokon való részvételükkel megismertetik munkájuk gyümölcsét – napjaink kézműves kis remekeit, használati és dísztárgyait.

Bemutatkoztak már Miskolcon az Észak-magyarországi Föld Napi Bio és Helyi Termék Seregszemlén, Tornalja településen a Májusfaállítás című rendezvényen, valamint a szlovákiai Füleken egy hagyományos Palóc Húsvéton. Kiegészítő
programként, szakkörök és egyéb óvodai-iskolai rendezvények keretein belül kézműves foglalkozásokat tartanak, mellyel hozzájárulnak a kézműves hagyományok ápolásához, továbbviteléhez és népszerűsítéséhez.

Támogatjuk Hét Község és a környező települések kézműveseit, valamint a héti moderntánc csoportot is, rendezvényeinken megjelenési lehetőséget biztosítunk számukra, segítjük őket tanácsokkal.
A Nefelejcs Táncklub fiatal anyukáknak kínál kikapcsolódási és mozgási lehetőséget, akik így hetente egyszer, szombaton délutánonként legalább két órára kiszakadhatnak a mindennapi munka, gyerekek, háztartás mókuskerékből. Rossz idő esetén a héti Művelődési Házban, jó idő esetén pedig a héti tóparton lévő fedett részen ingyenesen igénybe vehető a klub.

Miskolci tánckoreográfus kapcsolattal rendelkeznek, így különböző táncok alaplépéseit is és csak nekik kreált koreográfiákat is tanulnak, de van, amikor ők maguk találnak ki lépéseket. Leginkább motiváló erő a táncok gyakorlásánál, hogyha be is mutathatják azokat a nagyérdemű előtt, ezért a megtanult táncokat helyi, illetve környékbeli települések rend-
ezvényein elő is adják. A tagok leginkább kikapcsolódást, hasznos szabadidő töltési lehetőséget kapnak a táncklubtól, de ugyanilyen lényeges a sikerélmény is, mely egész hétre energiát ad az egyéb feladatok elvégzéséhez
Héti Foltvarró Csoport
Nefelejcs Táncklub